İSTANBUL TARİHİ KÜLTÜREL VE DOĞAL VARLIKLAR, SOSYOLOJİ BOĞAZİÇİ SİTLER Cumhur KOCAL AR

14 Mayıs 2008 Çarşamba

Konser - Timuçin Gürer

GITARCAFE-Kadikoy

15 Mayıs Perşembe-21.00

Giriş: 15 YTL

REZERVASYON : 0216 348 60 55

İletişim: Caferağa mah. Sakızgülü sok. Taranto ap. 7/1, Kadıköy

gitarcafe@gmail.com ; www.gitarcafe.com

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAYAL KAHVESI-Beyoglu

19 Mayis Pazartesi-22.00

Giriş : 20 YTL

Hayal Kahvesi-Büyük Parmak Kapı Sk. Afrika Han, No:19, Beyoğlu
Tel: 0212 244 25 58- 0212 243 68 23

http://www.hayalkahvesibeyoglu.com/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ayşe Tütüncü Grubu
"Ayşe Tütüncü (piyano), Oğuz Büyükberber (klarinet, bas klarinet) ve Timuçin Gürer (perküsyon), ilk yarıda Gökçe Gürçay'la (davul) ve ikinci yarıda Emre Karabulut'u (elektro gitar) da yanlarına alarak daha önce hic calmadıkları bu bileşimde hem Perküsyon grubu repertuarından parçalar yorumlayacak, hem de yeni parcalarından bazılarını dinleyenler ile paylaşacaklar."

8 Mayıs 2008 Perşembe

Beden Perküsyonu Atölyesi - Tugay Başar

Haber

KeKeCa (Kendin Kendini Cal) Beden Perkusyonu Atolyesi - Tugay Basar (13 Mayis Sali)

Bedenimiz surekli "elimizin altinda" olan bir ritim-muzik aleti, ama pekkullanmiyoruz. Bize o kadar yakin, ama pek dokunmuyoruz. Bu ritim-muzik aleti,bizim kendi bedenimiz! KeKeCa -kendin kendini cal- bedeni kullanarak ritimolusturmanin, muzik yapmanin bir yolu.KeKeCa'nin temelini olusturan "beden perkusyonu", eller, ayaklar ve tum bedenin birvurmali enstruman olarak kullanildigi eski ve ozel bir alan. ''Enstruman'' tamamenbedenimiz oluyor. Yolculuk alanimiz, kendi gelenegimizle birlikte ritim agirliklidunya muzik/dans gelenekleri. Aracimiz, enstrumanimiz her an calabilecegimizbedenimiz! Her beden bir enstruman.Beden perkusyonu, benden bedenime, bedenimden bana; calanla calinanin ayni mekanda,ayni bedende bulustugu bir yolculuk. Zamanin akisina bedenimin muzigiylekatiliyorum. Zamanin akisini bedenimle farkediyorum. Kendimi/bedenimi kendimcalarak bir yolculuga cikiyorum. Bu yolculukta kendini kendisi calanlarlakarsilasiyor, icimizdeki ritmin bulusmasini, bedenlerimizin muziginidinliyor-izliyoruz.Beden Perkusyonu'nda bedenimizden baska bir arac kullanmiyoruz cunku bedenimizdencok degisik sesler cikiyor. 'Sik' diye parmak siklatiyoruz, 'bam' diye ayagimizlayere vuruyoruz. Aaaaaeeeeeeiiiiiiiioooo gibi sesler cikariyoruz. El cirpiyor,zipliyoruz. Her bir yerimizden baska bir ses cikiyor. Calisma sirasindakatilimcilar kendilerini unutup cocuk gibi oynamaya ve eglenmeye basliyorlar.Bu atolyeye katilmak icin merak etmenin, istekli olmanin disinda bir onkosul yok.Ritimle kendini, bedenini calarak birlikte muzik yapmak isteyenler icin…Bir KeKeCa calismasindan goruntuler:Tugay Basar ve Timucin Gurer'in Eskisehir Anadolu Universitesi Engelliler EntegreYuksek Okulunda okuyan isitme engelli genclerle 8 Ocak 2008'de yaptigi veTurkiye'de bir ilk olma ozelligi tasiyan Beden Perkusyonu gosterisinden bolumler vegenclerle ve aileleriyle yapilan soylesiler, Subat basinda CNN TURK'te "Her Yerde 1Haber Var" programnda yayinlanmistir.

Izlemek icin:http://www.cnnturk.com/VIDEO/index.asp?pn=1&prid=1859Tugay Basar'in daha onceki calismalari ile ilgili Emel Armutcu'nun haberinden birbolum:"Calisma bedeninizi bir muzik aleti gibi dusunmek ve ondan cikardiginiz seslerlebir orkestra gibi parcalar calmaktan ibaret. Insani cok rahatlatiyor veeglendiriyor. Tugay Basar'in organize ettigi ve Katja Ojala Kocak'ingerceklestirdigi workshop'a cogunlugunu anaokulu ve muzik ogretmenlerininolusturdugu bir grup katildi. Ise parmaklarimizi, ellerimizi ve ayaklarimizikullanarak kucuk bir beste yapip ismimizi soylemekle basladik; ''pat pat, tik tik,kut kut, E-mel...'' Boylece tanistik. Ardindan yeni kucuk besteler yapip''calarken'' digerlerinin yaptiklarini dinledik ve ortaya cikan sonucu gorduk.Dogaclamadan teknik bolume gectigimizde ise herkes belli ''nota''lari calarak birorkestra olusturdu ve ortaya cikardigimiz muzigi hepimiz cok sevdik.Unlu besteci ve egitimci Carl Orff, Dorothee Gunther'in 1924'te Munih'te kurdugu,dans ve muzik ogretmeni yetistiren okulun benimsedigi Orf Pedagojisi'ne gore,herkesin icinde bir ritm var, belki de onu ortaya cikarmaya calisiyoruz."Tugay Basar'la KeKeCa Beden Perkusyonu Atolyesi13 Mayis Sali19:00 – 20:3020 ytlKatilim icin merkezimizi aramanizi rica ederiz.

Tugay Basar kimdir?:

Bir etnomuzikolog olan Tugay Basar, Mimar Sinan Universitesi Devlet KonservatuvariEtnomuzikoloji bolumunden mezun olmustur. Adnan Saygun'un ogrencisidir. Miskal (Panflut) ve baska bazi nefesli enstrumanlar calmaktadir. Son zamanlarda BedenPerkusyonu calismalari yapiyor. Cocuklara ve yetiskinlere, sirket egitimi de dahilolmak uzere, Orff pedagojisiyle ilgili danismanlik yapiyor.

Sevgi ve sifayla kalin,

Sifa CemberiEgitim & Danismanlik MerkeziBuyukdere Cad. 151 B blok Yonca Apt. K:7 D.31 Zincirlikuyu

tel:0212-347 41 53

cep tel: 0538-674 42 49

e-posta: sifacemberi@gmail.com

http://www.sifacemberi.com

not: Mail grubumuzdan cikmak isterseniz, lutfen sifacemberi@gmail.com'akonu (subject) kisminda UNSUBSCRIBE yazan bos bir e-posta yollayiniz.

1 Mayıs 2008 Perşembe

Beden Perküsyonu-KEKEÇA

TV programının videosu ile grubu tanıyabilirsiniz. (CNNTurk) -KEKEÇA

Türkiye'de gecikmiş ilkleri gerçekleştirmenin güzelliği ile karşılaşacaksınız.

İletişim için : tugaybasar@kekeca.net

Önsöz

Her alandan doğaçlama çalışmaları ve gösterilerine dönük yazılara kolay ulaşabilmek ve bu temalı yaklaşımlara kaynak olabilecek nitelikte, özel bir derleme ve yorumlama çalışmasına başlamak ve bunu sürdürmek üzere gecikmiş ama yoğun bir istekle işe koyuluyorum.

Konumuzla ilgili bu güne kadarki yazılara şimdilik ulaşmak için
Yollar kısmındaki önceki sitelerin:
(Performans sanatları)
Çağdaş Dans
Çağdaş Tiyatro
Psikodrama

(Yardımcı temalar)
Masal
Meditasyon

(Buraya özel ayıklanmaya muhtaç) Kavram dizinlerini kullanabilirsiniz:

Çağdaş Dans sitesindekiler;

Çağdaş Tiyatro sitesindekiler;


Psikodrama sitesindekiler;


Meditasyon
sitesindekiler;

Masal sitesindekiler;




Psikodrama Grup Terapi Psikoloji Okul Eğitim Tiyatro An Felsefesi Cumhur Kocalar İstanbul Turkey

İçinizdeki zenginliği keşfedin..